AD Makramé

Az AD Makramé egyediséget, eleganciát és egy olyan stílusvilágot képvisel, ahol az aprólékos kézi munkának és az egyedi tervezésnek köszönhetően a művészet összhangba kerül a funkcionalitással.

Az AD Makramé minden terméke egyedi, és kézi csomózással készül.

Gyarmati Teodóra

Kiskoromtól kezdve fantáziadús, műértő és kreatív környezet határozta meg érdeklődésemet.

Nagymamám már öt éves koromban hímezni, kötni és horgolni tanított, majd a régi lábhajtásos Singer varrógépén tanítgatott nagyobb darabok készítésére. Közben sokat mesélt saját lánykori emlékeiről, amikor az akkori úgynevezett polgári iskolában hímeztek, kézműveskedtek. A makramé technikát is tőle tanultam, akkoriban ő sokféle használati tárgyat, kendőt, meleg ruhát, takarót készített, rendkívüli kreativitással.

Közgazdászként, mint banki vezető, igen sok sikert értem el, és bár a pénzügyi kihívásokat igyekeztem kreativitással, ember centrikus látásmóddal élhetőbbé és élvezhetőbbé is tenni, ez hosszabb távon nem volt számomra elég.

Fiatal koromtól kezdve nagy érdeklődéssel voltam a lakberendezés felé, azonban sokszor szembesültem azzal, hogy a mai nagyáruházak tömegtermékeinek, egyszer használatos tömegcikkeinek mennyire tipizáló, lélektelen, egyforma, minden egyéniességet kizáró, formalizáló hatása van.

Folyamatosan tapasztaltam azt, hogy a lakberendezésben mennyire egyazon ,,stílus” felé haladunk, és az emberek nagy része elhiszi, hogy ami drága, és/ vagy bizonyos áruházak terméke, az feltétlenül stílusos is. Mindez egyre inkább azt az érzést erősítette bennem, hogy a lakberendezési tárgyak kiválasztása, netán egy régi darab felújítása, vagy elkészítése türközi a valódi ízlésvilágot, és az önkifejezésnek egy nagyon határozott eszköze is lehet.

Ennek hatására egyre erőteljesebben fordultam az egyediség felé, és ismereteimet eszerint kezdtem el bővíteni.

Megismerkedtem a bútorkészítés, kárpitozás, asztalosmesterség alapjaival, elvégeztem egy lakberendezői iskolát, végül a MOME-n varrás technológiát tanultam.

A megszerzett tapasztalatokat és új ismereteket ötvözve a családban szerzett ,,örökséggel”, tudással fordultam az itthon már egyre kevésbé ismert makramé felé. Ez egy csomózási technika, mely alkalmas a legkisebb dísztárgytól a nagyméretű, reprezentatív lakberendezési tárgyakon keresztül mindenféle variáció elkészítésére. Lakásdíszítő elemként ezek az egyedi, energiát sugárzó, ugyanakkor szépséget és nyugalmat közvetítő tárgyak sajátos stílusvilágot is képviselnek a gyári tömegtermelés ízlésromboló divattárgyaival szemben.

 

Kollekció

Pillangó

2.1

Állólámpa

1.2

Függődísz

4.1

 Virág függőfal

5.1

Makramé Műhely & Galéria

2000 Szentendre
Alkotmány utca 4.

Nyitvatartás

Hétfő - Péntek: 10:00 – 14:00

Előzetes bejelentkezés szükséges

Érdeklődés

GDPR