AD Makramé

Az AD Makramé egyediséget, eleganciát és egy olyan stílusvilágot képvisel, ahol az aprólékos kézi munkának és az egyedi tervezésnek köszönhetően a művészet összhangba kerül a funkcionalitással.

Az AD Makramé minden terméke egyedi, és kézi csomózással készül.

Gyarmati Teodóra

 

2020-ban indítottam útjára saját márkámat AD Makrame néven. Ebben a kézműves alkotások szeretete és a hagyományos technikák alkalmazásának lakberendezésben történő népszerűsítése motivált.
Gyermekkorom óta foglalkozom olyan kézműves tevékenységekkel, melyben a kreativitás megmutatkozhat. A gyermekeim megszületése után kezdtem lakberendezéssel, ezen belül egyedi bútorokkal foglalkozni. Textíliák, bútorszövetek rajzolása, tervezése miatt tanultam alkalmazott grafikát, majd kárpitos tanulmányaimat használva saját tervezésű bútorszöveteket készítettem. A MOME-n varrás technológiát tanultam, ezt szintén fel tudtam használni a bútorok szövetek tervezésekor.
A makramé technikával készített munkáimnál a folyamatos inspirációt az adja, hogy csupán fonal (olykor több ezer méter) felhasználásával, bármilyen egyéb eszköz nélkül, csakis kézi munka segítségével, a csomózási technika adta végtelen variációval lehet a lakberendezésben különlegesen egyedi alkotásokat létrehozni. Ma, a tömeggyártás világában a kézzel készített alkotások egyre inkább felértékelődnek, egyre nagyobb szükség van arra, hogy az egyediség ilyen formában is megjelenjen az enteriőrökben – ezek az időtálló, valódi értéket képviselő darabok. Mégis folyamatos kihívást jelent, hogy hogyan lehet olyan darabokat létrehozni, melyek hagyományos technikával készítve modern környezetbe is installálhatóak.
Munkáim egyediséget, eleganciát és egy olyan stílusvilágot képviselnek, ahol az aprólékos kézimunkának és az egyedi tervezésnek köszönhetően a művészet összhangba kerül a funkcionalitással.

 

 

Kollekció

Pillangó

2.1

Állólámpa

1.2

Függődísz

4.1

 Virág függőfal

5.1

Makramé Műhely & Galéria

Szentendre, Kucsera Ferenc utca 2.

 

Nyitvatartás

 

Előzetes bejelentkezés szükséges:

06303998664

Érdeklődés

GDPR